Vanliga frågor

Här hittar du vanligt ställda frågor.

Allmänt

Här nedan finns vanliga frågor under rubriken allmänt.

Hur tjänar jag pengar på mitt bloggande?

Det finns flera olika sätt att tjäna pengar på sitt bloggande. Vissa bloggtjänster erbjuder sina bloggare en fast summa per besökare eller sidvisning, oftast är denna summa väldigt låg. Det finns också andra bloggtjänster som låter sina bloggare lägga in egna annonser.

Som bloggare kan man också tjäna pengar på sponsrade inlägg och affiliate-länkar. Sponsrade inlägg är precis vad det låter som, ett blogginlägg som ett företag har sponsrat – oftast med krav på motprestation. Affiliate-länkar är ett samarbete med företag där du som bloggare får betalt när en av dina besökare följer en affiliate-länk och sedan utför ett köp.

Hur skapar jag en blogg?

Tidigare kunde du skapa en blogg på vione.se under bloggansökan men då tjänsten inte längre är aktiv går det inte längre att kspa en blogg under vione.se

Tema

Här nedan finns frågor relaterade till olika teman för bloggar.

Hur väljer man bloggtema?

Ditt val av bloggtema bör spegla ditt syfte med din blogg. Om du tänker dagboksblogga kan ett bloggtema med en tydlig tidslinje vara att föredra. En blogg om ett intresse kan däremot behöva ha en annan struktur, som är mer kategoriskt inriktad. Det första steget är därför att bestämma ett syfte med bloggen, och sedan därefter välja ett vackert tema som fungerar bra med syftesställningen.