Våra bästa bloggtips

Behöver du hjälp med att komma igång med bloggandet? Här listar vi våra bästa bloggtips.

Hämta idéer från dina läsare

Genom att interagera med dina läsare via kommentarsfältet eller sociala medier kan du hitta på nya ämnen att blogga om.

Skriv för dig själv

Blogga om sådant som intresserar dig så kommer du med stor sannolikhet även att skriva om sånt som intresserar andra. Vid brist på inspiration, strunta i vad andra tycker och skriv för dig själv. Det är väldigt enkelt att vara självkritisk som bloggare men det är oftast onödigt, så skriv om vad som intresserar dig och övertyga andra om att det också är intressant för dem.

Förstå dina läsare

Kartlägg dina läsare och förstå dom bättre än vad de själva gör, på så sätt kan du skriva texter som de inte ens visste om att de villa ha.

Var konsistent i ditt bloggande

Glöm inte bort att uppdatera bloggen – det är väldigt svårt att bygga upp en läsarskara men det är tyvärr samtidigt enkelt att förlora dem. Det är därför viktigt att uppdatera bloggen ofta så att den inte blir bortglömd i bruset.

Bidra med ditt kunnande till dina läsare

Var inte rädd för att skriva om det du kan och känner till. Alltför många bloggare håller igen med saftiga detaljer eftersom de är rädda att avslöja hemligheter. De allra flesta ”hemligheter” ligger helt öppet på nätet för alla att läsa.

Skriv bra rubriker

Det spelar ingen roll hur bra ditt innehåll är om du inte kan fånga besökare med en bra rubrik. Koncentrationsförmågan bland bloggläsare är oftast väldigt begränsad vilket innebär att du har en väldigt kort tid på dig att fånga in läsare. Ska du få en bloggare att läsa dina inlägg måste du fånga dem direkt.

Var dig själv

Det finns egentligen inga särskilda regler kring bloggande men en sak som är en big no no är att försöka vara någon annan än sig själv. Om du försöker vara någon annan än den du egentligen är kommer det att skina igenom.

Kommentera