Gratis bloggdesign till WordPress

Har du en blogg som använder WordPress? Här hittar du de bästa sajterna för att ladda hem gratis designade teman till din blogg.

WordPress.org

På WordPress officiella hemsida finns en stor mängd gratisteman att ladda hem till din blogg. I dagsläget innehåller databasen mer än 5000 olika designer där de allra flesta är gratis att använda. WordPress.org är ofta det första ställe som WordPress-användare letar när de vill ha ett nytt tema eftersom att alla WordPressinstallationer har denna databas integrerad i plattformen, och de syns som bläddringsalternativ när man trycker på lägg till nytt tema. Men eftersom denna databas är allra störst och då det inte är helt lätt att hitta bland alla menyalternativ är denna sida fortfarande en av de bästa.

https://wordpress.org/themes/

Justfreethemes.com

På Justfreethemes.com hittar du mer än 600 gratis WordPressteman i alla möjliga olika former. Här finns teman till företagssajter, mode- och fotobloggar, e-handel med mera. Denna sajt har tillsynes en högre kvalitet på sina designer än wordpress.org, men då är antalet valmöjligheter avsevärt färre. Justfreethemes.com har också ett snyggare demo-läge där det är lätt att se potentialen i de olika temavarianterna. Tryck på länken nedan om du vill bläddra bland gratisdesignerna.

https://justfreethemes.com

Colorlib

Colorlib är en sajt fokuserad på WordPressteman och skriver stolt i sin header att deras teman har tankats hem mer än 2,5 miljoner gånger. På Colorlib finns en stor variation i mallarna, där vissa mallar är anpassade för företagssidor medan andra är skapade för bloggar. Sajten innehåller mest betalteman men också ett stort utbud av gratisvarianter. Colorlibs blogg uppdateras också kontinuerligt med tips om olika teman för olika syften och kan vara värd att kolla in. För att hitta deras egenutvecklade teman kan du trycka på länken nedan:

https://colorlib.com/wp/themes

Extra

Här nedan finns några bonussidor som inte helt kvalificerar som gratisresurser men som ändå kan vara värda att kolla in.

Themeforest gratismallar

Themeforest är en marknadsplats för program till webben som har stort fokus på WordPress. Det allra mesta på sidan kostar pengar men de har tagit fram en sida som månatligen uppdateras med gratis teman till WordPress. Det är sällan de snyggaste designerna som figurerar på sidan men det kan vara värt ett besök.

https://themeforest.net/free/wordpress-themes

Listan över gratis responsiva wordpress-teman från SourceWP

Ett sista bra tips och ett värt omnämnande är SourceWps lista över gratis responsiva WordPress-teman. Denna lista innehåller flera bra tips med flera olika varianter av mallar.

https://www.sourcewp.com/responsive-free-wordpress-themes/

Kommentera