Hur mycket tjänar kända bloggare?

Det är många som drömmer om att kunna bli rik på sin blogg. Här hittar du de bloggare som har lyckats bli framgångsrika och som nu kan försörja sig helt på sitt bloggande. Många av Sveriges största bloggare tjänar flera miljoner varje år och vissa är goda för tiotals miljoner kronor.

Isabella Löwengrip (Blondinbella)

Den kända bloggaren Blodinbella, eller Isabella Löwengrip som hon egentligen heter, har i en kommentar på sin blogg skrivit att hon tjänar mellan 500 000 och 600 000 i månaden. Isabella är enligt Allabolag aktiv i sex olika bolag där det största bolaget är Löwengrip Care Color AB, följt av Löwengren Invest AB. Dessa bolag omsätter drygt 35 respektive 7 miljoner kronor och har tillsammans mer än 20 miljoner i tillgångar. Isabella har gjort en imponerande resa som bloggare och sedermera entreprenör och det blir spännande att se vad framtiden har att utvisa.

http://www.isabellalowengrip.se/

Kenza

En av Sveriges största bloggare Kenza driver en livssstil och modeblogg under www.kenzas.se. Kenza har de senaste åren tjänat mer än 4 miljoner kronor varje år. Totalt sett hade Kenza mer än 8 miljoner i tillgångar under det senaste bokslutet. Förutom tillgångarna i bolaget har Kenza också tagit ut nästan 2 miljoner i aktieutdelning sedan år 2015.

http://www.kenzas.se/

Alexandra Nilsson (Kissies.se)

Alexandra Nilsson även känd som Kissie har en av Sveriges största livsstilsbloggar och har de senaste åren tjänat mer än en miljon årligen till sitt bolag Alexandra Media Sweden AB. I sitt bolag har Alexandra mer än 2,5 miljoner kronor i tillgångar.

http://kissies.se/

Bianca Ingrosso

Bianca Ingrosso har en av Sveriges mest besökta bloggar men har förts nyligen bildat ett aktiebolag, vilket gör att det ännu inte finns någon information om hur mycket pengar hon tjänar. Sett till antal besökare finns det fog att tro att det handlar om minst ett miljonbelopp.

http://biancaingrosso.se/

Gratis bloggdesign till WordPress

Har du en blogg som använder WordPress? Här hittar du de bästa sajterna för att ladda hem gratis designade teman till din blogg.

WordPress.org

På WordPress officiella hemsida finns en stor mängd gratisteman att ladda hem till din blogg. I dagsläget innehåller databasen mer än 5000 olika designer där de allra flesta är gratis att använda. WordPress.org är ofta det första ställe som WordPress-användare letar när de vill ha ett nytt tema eftersom att alla WordPressinstallationer har denna databas integrerad i plattformen, och de syns som bläddringsalternativ när man trycker på lägg till nytt tema. Men eftersom denna databas är allra störst och då det inte är helt lätt att hitta bland alla menyalternativ är denna sida fortfarande en av de bästa.

https://wordpress.org/themes/

Justfreethemes.com

På Justfreethemes.com hittar du mer än 600 gratis WordPressteman i alla möjliga olika former. Här finns teman till företagssajter, mode- och fotobloggar, e-handel med mera. Denna sajt har tillsynes en högre kvalitet på sina designer än wordpress.org, men då är antalet valmöjligheter avsevärt färre. Justfreethemes.com har också ett snyggare demo-läge där det är lätt att se potentialen i de olika temavarianterna. Tryck på länken nedan om du vill bläddra bland gratisdesignerna.

https://justfreethemes.com

Colorlib

Colorlib är en sajt fokuserad på WordPressteman och skriver stolt i sin header att deras teman har tankats hem mer än 2,5 miljoner gånger. På Colorlib finns en stor variation i mallarna, där vissa mallar är anpassade för företagssidor medan andra är skapade för bloggar. Sajten innehåller mest betalteman men också ett stort utbud av gratisvarianter. Colorlibs blogg uppdateras också kontinuerligt med tips om olika teman för olika syften och kan vara värd att kolla in. För att hitta deras egenutvecklade teman kan du trycka på länken nedan:

https://colorlib.com/wp/themes

Extra

Här nedan finns några bonussidor som inte helt kvalificerar som gratisresurser men som ändå kan vara värda att kolla in.

Themeforest gratismallar

Themeforest är en marknadsplats för program till webben som har stort fokus på WordPress. Det allra mesta på sidan kostar pengar men de har tagit fram en sida som månatligen uppdateras med gratis teman till WordPress. Det är sällan de snyggaste designerna som figurerar på sidan men det kan vara värt ett besök.

https://themeforest.net/free/wordpress-themes

Listan över gratis responsiva wordpress-teman från SourceWP

Ett sista bra tips och ett värt omnämnande är SourceWps lista över gratis responsiva WordPress-teman. Denna lista innehåller flera bra tips med flera olika varianter av mallar.

https://www.sourcewp.com/responsive-free-wordpress-themes/

Våra bästa bloggtips

Behöver du hjälp med att komma igång med bloggandet? Här listar vi våra bästa bloggtips.

Hämta idéer från dina läsare

Genom att interagera med dina läsare via kommentarsfältet eller sociala medier kan du hitta på nya ämnen att blogga om.

Skriv för dig själv

Blogga om sådant som intresserar dig så kommer du med stor sannolikhet även att skriva om sånt som intresserar andra. Vid brist på inspiration, strunta i vad andra tycker och skriv för dig själv. Det är väldigt enkelt att vara självkritisk som bloggare men det är oftast onödigt, så skriv om vad som intresserar dig och övertyga andra om att det också är intressant för dem.

Förstå dina läsare

Kartlägg dina läsare och förstå dom bättre än vad de själva gör, på så sätt kan du skriva texter som de inte ens visste om att de villa ha.

Var konsistent i ditt bloggande

Glöm inte bort att uppdatera bloggen – det är väldigt svårt att bygga upp en läsarskara men det är tyvärr samtidigt enkelt att förlora dem. Det är därför viktigt att uppdatera bloggen ofta så att den inte blir bortglömd i bruset.

Bidra med ditt kunnande till dina läsare

Var inte rädd för att skriva om det du kan och känner till. Alltför många bloggare håller igen med saftiga detaljer eftersom de är rädda att avslöja hemligheter. De allra flesta ”hemligheter” ligger helt öppet på nätet för alla att läsa.

Skriv bra rubriker

Det spelar ingen roll hur bra ditt innehåll är om du inte kan fånga besökare med en bra rubrik. Koncentrationsförmågan bland bloggläsare är oftast väldigt begränsad vilket innebär att du har en väldigt kort tid på dig att fånga in läsare. Ska du få en bloggare att läsa dina inlägg måste du fånga dem direkt.

Var dig själv

Det finns egentligen inga särskilda regler kring bloggande men en sak som är en big no no är att försöka vara någon annan än sig själv. Om du försöker vara någon annan än den du egentligen är kommer det att skina igenom.